Voordelen uitbesteden productie

Voordelen uitbesteden productie 

Het uitbesteden van uw productie kan grote voordelen met zich meebrengen. Vaak wordt te snel gedacht aan verre landen in Azië terwijl hier in Nederland volop mogelijkheden voor een efficiënte en kwalitatief hoogwaardige maakindustrie aanwezig zijn. Vira Metaal is gespecialiseerd in de vervaardiging van metalen producten voor diverse opdrachtgevers. Uitbesteden draait vooral om het bouwen van een win-win partnerschap. Hier zetten we een aantal voordelen van uitbesteding op een rij.

 

Productie uitbesteden, voordelen en nadelen

voordelen uitbesteden productieUitbesteding heeft voor elk bedrijf een verschillende impact. De onderstaande voordelen zullen dan ook bij het ene bedrijf meer gevoeld worden dan bij het andere.

Maar voordat we een mooi lijstje met voordelen maken moeten we het ook over de eventuele nadelen hebben. Vaak worden genoemd de grotere afhankelijkheid van derde partijen en de bewaking van de kosten van uitbesteding. In principe is dat waar, maar die afhankelijkheid is in een competitieve wereld erg relatief.

Bij Vira Metaal weten we maar al te goed dat een ontevreden klant al snel elders gaat kijken. Datzelfde geldt voor de bewaking van de kosten. Dat is een punt waar u bij eigen productie nog meer op moet letten, bij uitbesteding worden daar immers op voorhand afspraken over gemaakt en ook hier geldt dat de concurrentie de prijzen scherp houdt.

 

De voordelen van het uitbesteden van productie

Zowel vanuit onze praktijk als uitbestedingspartner als vanuit opmerkingen van klanten zien wij de volgende voordelen bij het uitbesteden van uw productie:

 1. Opdrachtgever kan zich richten op haar sterke punten

  De meeste van onze opdrachtgevers excelleren in productontwikkeling en marktontwikkeling. Ze weten de behoefte van hun markt perfect te vertalen in producten die waarde toevoegen aan hun doelgroep. Daarnaast weten ze ook hoe ze die markt het beste kunnen benaderen en bewerken. Wanneer de aandacht ook nog op de productie of assemblage van hun producten zou moeten worden gevestigd boeten zij in aan slagkracht.

 2. Minder personeelsmanagement

  Een eigen productiefaciliteit vergt een investering in extra mensen. Die mensen moeten ook aangestuurd worden en zij brengen risico’s met zich mee op het gebied van ziekteverzuim en ontslagvergoedingen.

 3. Geen investering in eigen machinepark

  Vanzelfsprekend vergt een modern machinepark hoge investeringen. Aanschaf, reparaties, onderhoud, jaarlijkse afschrijvingen en vervangingsreserveringen. Het gaat vaak om grote bedragen die bij een eigen productiefaciliteit terug verdiend moeten worden vanuit de eigen productie. Bij uitbesteding worden deze gespreid via vele opdrachtgevers terugverdiend.

 4. Hogere bezettingsgraad productiefaciliteit

  Een continue bezettingsgraad is belangrijk om een productiefaciliteit rendabel te maken. Dat kan bij eigen productie natuurlijk het geval zijn, zeker in volwassen markten met een constante vraag. Bij het in de markt zetten van een nieuw product of bij onregelmatige vraag is dat zeker niet het geval. Bij Vira Metaal zorgt de spreiding van diverse opdrachten voor een hoge bezettingsgraad. Bovendien kunnen wij de capaciteit flexibel inzetten waardoor de productiekosten relatief laag zijn.

 1. Geen investeringen in productieruimte

  Een eigen productiefaciliteit legt vaak een groot beslag op uw fysieke ruimte. De eerste vraag is of deze ruimte wel aanwezig is in uw bedrijfspand. Een tweede vraag is of u die ruimte niet beter kunt invullen. Een derde vraag is of een investering in nieuwbouw wel lonend zal zijn.

 2. Kwaliteit vaak hoger bij uitbesteding

  Vaak wordt gedacht dat productie in eigen hand een betere kwaliteit garandeert. Dat kan zeker het geval zijn wanneer u geen controle op het eindproduct heeft of de communicatielijnen lang zijn. Uitbesteding naar verre landen herbergt dit risico in zich. Bij uitbesteding in Nederland zijn de aanvoerlijnen en communicatielijnen kort. Bij een keuze voor een vakkundige uitbestedingspartner zal de kwaliteit over het algemeen hoger zijn dan bij het opstarten van een eigen productiefaciliteit.

 3. Betere prijs-kwaliteitsverhouding bij uitbesteding

  In de competitieve wereld van vandaag is de prijsfactor ongelooflijk belangrijk. Natuurlijk houdt deze nauw verband met de kwaliteit van het eindproduct. Door de hoge bezettingsgraad, de flexibele inzet van productiecapaciteit en de vakkennis van de uitbestedingspartner is de prijs van het eindproduct vaak flink lager dan bij eigen productie. Die stelling onderbouwt ViraMetaal natuurlijk graag met een scherpe offerte.

 

Direct contact opnemen voor een scherpe offerte

Vira Metaal gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

VIRA METAAL: FLEXIBEL VAKMANSCHAP