Buislasersnijden

Met buislasersnijden kunnen we ronde buizen tot 150 mm in diameter en vierkante profielen tot 140 x 140 mm snijden. De maximale lengte bedraagt 3.400 mm. Buislasersnijden maakt het mogelijk om complexe ontwerpen en hoogwaardige eindproducten te realiseren uit een breed scala aan materialen, waaronder staal, aluminium en andere metalen.

Ongekende Precisie en Veelzijdigheid

Buislasersnijden maakt gebruik van een geconcentreerde laserstraal om metalen buizen en profielen met hoge precisie te snijden, te graveren of te markeren. Deze technologie biedt ongeëvenaarde nauwkeurigheid, waardoor complexe sneden en uitsparingen mogelijk zijn die met traditionele methoden moeilijk of onmogelijk te realiseren zouden zijn. Of het nu gaat om ronde, vierkante, rechthoekige of zelfs onregelmatig gevormde buizen, buislasersnijden kan ze aan, wat een breed scala aan geometrieën en ontwerpen mogelijk maakt.

Op Maat Gemaakte Filters en Meer

Een van de toepassingen van buislasersnijden is de productie van op maat gemaakte filters. Deze filters kunnen worden ontworpen met specifieke patronen, gaten en verbindingen die precies voldoen aan de eisen van de klant voor gebruik in diverse industrieën, zoals waterbehandeling, olie- en gaswinning, en de automotive sector. De precisie van het lasersnijden zorgt ervoor dat deze filters een optimale doorstroming en filtratiecapaciteit bieden, wat essentieel is voor de efficiëntie en betrouwbaarheid van de systemen waarin ze worden gebruikt.

Constructieve Toepassingen en Architecturale Kunstwerken

Buislasersnijden wordt ook veel gebruikt in de constructie en architectuur voor het vervaardigen van structurele elementen. De technologie maakt het mogelijk om met grote precisie verbindingspunten, sleuven en andere complexe snijpatronen te creëren, die essentieel zijn voor de montage van constructieve componenten. Dit vergemakkelijkt niet alleen het assemblageproces, maar verhoogt ook de sterkte en stabiliteit van de structuren.

Efficiëntie en Kostenbesparingen

De efficiëntie van buislasersnijden resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen en productiviteitsverhogingen. Door de hoge snijsnelheid en het vermogen om meerdere processen in één doorgang te combineren, zoals snijden en graveren, worden productietijden verkort en wordt de noodzaak voor nabewerking verminderd. Bovendien minimaliseert de precisie van het lasersnijden materiaalverspilling, wat leidt tot lagere materiaalkosten en een duurzamere productie.

Toekomstgerichte Technologie

Buislasersnijden is niet alleen een oplossing voor huidige productie-uitdagingen, maar het is ook een toekomstgerichte technologie die de deur opent naar nieuwe innovaties en toepassingen. Het stelt bedrijven in staat om te experimenteren met complexe ontwerpen en materialen, waardoor producten en oplossingen kunnen worden gecreëerd die aan de voorhoede staan van technologische vooruitgang.

EEN SCHERPE OFFERTE

Vira Metaal  gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

VIRA METAAL: FLEXIBEL VAKMANSCHAP