Outsourcen metaalbewerkingen

Opties bij het outsourcen van metaalbewerkingen

De uitdaging bij het outsourcen van diverse metaalbewerkingen ligt in het vinden van de juiste uitbesteding partners. De eerste vraag die opkomt is of u met meerdere gespecialiseerde partners in zee gaat of kiest voor een totaaloplossing bij 1 metaalbewerkingsbedrijf.

Specialisten en full service metaalbewerkingsbedrijven

De metaalbewerkingssector is nogal gefragmenteerd. Er zijn vele specialistische metaalbewerkingsbedrijven die excelleren in 1 of enkele metaalbewerkingen. Dat komt door de opgebouwde vakkennis en de met de specialisatie gepaard gaande investeringen in het machinepark. Wanneer u als opdrachtgever nadenkt over outsourcing wordt u geconfronteerd met die uitdaging.

De uitdaging bij het outsourcen van metaalbewerkingen

outsourcen metaalbewerkingen of zelf doen

Wat moet u doen? De benodigde metaalbewerkingen outsourcen naar diverse specialisten of in zee gaan met een totaalaanbieder? Bij Vira Metaal begrijpen we die uitdaging.

Ook in ons bedrijf zijn bepaalde metaalbewerkingen prominenter aanwezig dan andere. Toch kunnen wij welhaast altijd een totaaloplossing bieden bij de outsourcing van het vervaardigen van metalen producten.

Wanneer bepaalde specifieke bewerkingen nodig zijn die wij niet in eigen huis kunnen uitvoeren beschikken wij over een prima netwerk van samenwerkende partners.

Het voordeel is dat de afstemming van die bewerkingen dan bij ons ligt. Wij kunnen dat perfect plannen in het kader van het productieproces. Ontzorging en efficiency gaan hier hand in hand.

De voordelen van outsourcing naar 1 partner

In de afweging bij outsourcing spelen een aantal factoren een hoofdrol. Doorlooptijd, efficiency, kwaliteit in uitvoering en natuurlijk een scherpe eindprijs zijn hierin de belangrijkste zaken. Hoewel wij ook vaak ingeschakeld worden voor het uitvoeren van 1 of enkele metaalbewerkingen ligt onze sterkte vooral op het gebied van full service metaalbewerkingsbedrijf waarbij wij het gehele productieproces uit handen kunnen nemen. Wat zijn de voordelen van outsourcing naar 1 metaalbewerkingspartner?

 1. 1 aanspreekpunt voor uw gehele outsourcing
  Directe communicatie met Vira Metaal zonder het proces te hoeven plannen. Dat scheelt veel tijd en zorg voor de opdrachtgever.
 2. Efficiency verbetering door optimale allocatie van metaalbewerkingen
  Wanneer wij alle metaalbewerkingen, laswerk en assemblage kunnen uitvoeren kunnen we het proces fine-tunen waarbij we bewerkingen goed op elkaar kunnen aansluiten en kunnen inpassen in onze flexibele werkomgeving.
 3. Een lagere totaalprijs door het elimineren van tussenstappen
  Geen tussentijdse onnodige transporten, elimineren van opstartkosten en beheerkosten.
 4. Een snellere doorlooptijd van productie
  Geen tijdverlies door het inschakelen van meerdere ketens. Het gehele proces kan beter en efficiënter gemanaged worden.
 5. Minder kans op beschadigingen door elimineren tussentijdse transporten
  Risico’s op beschadigingen zijn veel lager bij interne verwerking en het beheren van een eigen controleproces. Discussies tussen verschillende toeleveranciers worden vermeden.

Totaaloplossing outsourcing vanaf ontwikkelingsfase

Al vanaf het moment van productontwikkeling kunt u een beroep doen op onze vakkennis. We kunnen dan al meedenken vanaf het prille begin over de uit te voeren metaalbewerking processen en de opeenvolging van de verschillende bewerkingen. Soms kan dit een impact hebben op de uitvoering van het product zelf. Heeft u een idee, een ontwerp of een prototype, neem dan gerust contact op om uw plannen te bespreken!

DIRECT CONTACT OPNEMEN VOOR EEN SCHERPE OFFERTE

Vira Metaal  gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

VIRA METAAL: FLEXIBEL VAKMANSCHAP