Over ons

Kennis, ervaring en flexibiliteit

Over Vira MetaalMet vele jaren ervaring in metaalbewerking, poedercoaten en logistieke service hebben wij de markt voor uitbesteding en serieproductie zien evolueren in al haar facetten. In die tijd hebben wij gezien dat productie naar lage lonen landen is verhuisd, maar ook weer terug is gekomen na oplopende levertijden en hoge productie- en transportkosten.

Ondertussen heeft de Nederlandse maakindustrie zich verder gespecialiseerd in kosten-efficiënte productie, automatisering en een “lean and mean” business model. Vandaag de dag hoeft de Nederlandse maakindustrie dan ook niet onder te doen voor buitenlandse aanbieders, sterker nog, wij durven te zeggen dat de prijs-kwaliteit balans nergens beter is dan hier in Nederland.

Gericht op 100% ontzorging bij serieproductie

Vira Metaal biedt bewust een totaalpakket in dienstverlening. U kunt bij ons terecht vanaf het technische tekenwerk tot en met de aflevering van uw complete product bij u of uw klant. Wij vervaardigen de onderdelen voor uw product, zorgen voor de assemblage, de afwerking middels poedercoating en de verpakking. Ook het logistieke aspect wordt niet vergeten: tijdelijke opslag in onze eigen magazijnen en transport naar u of uw klant in binnen- of buitenland, het hoort allemaal bij onze full-service aanpak.

Ook stukproductie en eenmalige opdrachten                 

Hoewel Vira Metaal helemaal is uitgerust om kleine tot grotere serieproducties te verwerken kunt u zeker ook terecht voor uw eenmalige opdrachten en stukproducties. Onze productiecapaciteit is flexibel ingericht zodat wij kleine en grote batches door elkaar kunnen vervaardigen en eenmalige opdrachten passen daar ook prima tussen.

Kwaliteit en efficiency zijn de sleutelwoorden

Laten we er geen doekjes om winden, bij seriematige productie gaat het om het vervaardigen van een kwalitatief hoogwaardig product voor een zo scherp mogelijke prijs. Die kwaliteit staat bij Vira Metaal altijd voorop, maar dat wil niet zeggen dat wij een scherpe prijs minder belangrijk zouden vinden. Integendeel! Onze toegevoegde waarde zit hem nu juist in het aanbieden van dat kwalitatieve product voor die scherpe prijs. Alleen kwaliteit bieden is immers niet moeilijk, het moet ook betaalbaar blijven.

Hoe kunnen wij zulke scherpe prijzen bieden?

Bij Vira Metaal zijn we trots op onze scherpe prijzen voor hoogwaardig werk. Die scherpe prijs-uitdaging is immers geen makkelijke opgave. Wij zetten daar 100% op in. Hoe? Door onze productiecapaciteit ongelooflijk flexibel te maken en gebruik te maken van een zeer efficiënte organisatie zonder onnodige overhead. Daarnaast denken we echt met de klant mee, ook pro-actief. Samen kunnen we vaak nog productoptimalisaties doorvoeren die vaak een prijsdrukkend effect hebben.
“Lean and mean” dus, maar ook klantvriendelijk.

Direct contact opnemen voor een scherpe offerte

Vira Metaal gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

VIRA METAAL: FLEXIBEL VAKMANSCHAP