Lasersnijden Metaal

Het lasersnijden van metaal heeft een grote invloed gehad op de moderne metaalbewerking. Lasersnijden biedt ongekende precisie, efficiëntie en flexibiliteit, waardoor het onmisbaar is geworden in de productie- en constructiesector.

Ongeëvenaarde Precisie en Kwaliteit

Een van de meest in het oog springende voordelen van lasersnijden is de precisie die het biedt. De laser kan zeer nauwkeurige sneden maken, waardoor complexe vormen en fijne details mogelijk zijn zonder de noodzaak voor nabewerking. Dit is essentieel voor industrieën waar nauwkeurigheid van cruciaal belang is. De snijkwaliteit is consistent, waardoor producten met een hoge mate van afwerking worden geproduceerd. Dit minimaliseert afval en bespaart materiaal, wat zowel kostenefficiënt als duurzaam is.

Verhoogde Productiviteit en Efficiëntie

Lasersnijtechnologie maakt snelle productie mogelijk. In vergelijking met traditionele methoden zoals plasmasnijden of waterstraalsnijden, is lasersnijden veel sneller, vooral bij het snijden van dun tot middeldik metaal. Dit betekent dat projecten die voorheen dagen in beslag namen, nu in enkele uren kunnen worden voltooid.

Bovendien is de setup-tijd voor lasersnijden korter, waardoor kleine batches of zelfs enkelstuksproductie economisch haalbaar worden. Dit verhoogt onze flexibiliteit om op klantspecifieke aanvragen in te spelen.

Veelzijdigheid en Flexibiliteit

Lasersnijden is uitermate geschikt voor het werken met verschillende metalen en diktes, waardoor het een veelzijdige keuze is voor uiteenlopende toepassingen.

Vira Metaal kan staal tot 15 mm lasersnijden, RVS tot 6 mm en aluminium tot 5 mm.  Hierdoor kunnen wij een breed scala aan producten vervaardigen zonder dat we meerdere snijmachines moeten inzetten.

We kunnen grote platen tot afmetingen van 3000 x 1500 mm snijden, meer dan voldoende capaciteit dus om snel en efficiënt uw projecten uit te voeren.

Ook kan Vira metaal ronde en vierkanten buizen lasersnijden met een maximale lengte van 3.400 mm.

Lagere Bedrijfskosten

Hoewel de initiële investering in lasersnijapparatuur aanzienlijk is, leiden de operationele efficiëntie en de lagere onderhoudskosten al snel tot aanzienlijke besparingen. De precisie van lasersnijden vermindert materiaalverspilling, wat direct bijdraagt aan kostenbesparingen. Daarnaast vereist de technologie minder energie dan traditionele metaalsnijmethoden, waardoor de operationele kosten verder worden verlaagd. De betrouwbaarheid en lange levensduur van lasersnijmachines verminderen ook de noodzaak voor frequente vervangingen of reparaties. Al die voordelen dragen direct bij tot een lagere totaalprijs voor u als klant.

Veiligheid en Milieuvriendelijkheid

Lasersnijden is een niet-contact proces, wat betekent dat het gereedschap het materiaal niet fysiek aanraakt. Dit vermindert het risico op ongelukken en zorgt voor een veiligere werkomgeving. Bovendien genereert lasersnijden minder afval en uitstoot in vergelijking met traditionele snijmethoden, waardoor het een milieuvriendelijkere optie is. De mogelijkheid om nauwkeurig te snijden en de efficiëntie in materiaalgebruik dragen bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen.

Vira Metaal, uw partner in het lasersnijden van alle metalen

Vira Metaal gebruikt lasersnijden veelvuldig in de seriematige productie van metalen onderdelen en producten. Onze sterkte ligt echter niet alleen op het gebied van lasersnijden maar op de integratie van alle metaalbewerkingen van snijden tot laswerk en volledige assemblage van uw metalen onderdelen en producten.

EEN SCHERPE OFFERTE

Vira Metaal  gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

VIRA METAAL: FLEXIBEL VAKMANSCHAP