Zetten + Kanten

Zetten en kanten in de metaalbewerking

Bij zetten en kanten wordt vorm gegeven aan stalen of metalen platen. Vlakke platen worden omgetoverd in driedimensionale objecten. De zetcapaciteit vanVira Metaal maakt het mogelijk om op flexibele wijze snel grote volumes stalen platen vorm te geven.

 

Zetten van metalen platen

Bij het zetten van metalen platen (staal, aluminium en RVS) kunnen we het metaal in elke gewenste hoek buigen. Het resultaat is een zeer sterke metalen vorm die blijvend van aard is. Wij passen stalen zetwerk toe bij de vervaardiging van onderdelen en behuizingen.

 

kanten van staalKanten met kantbank

Bij kanten wordt gewerkt met een V-vormige matrijs waarop de metalen plaat wordt gelegd. Een zwaar stalen “mes” drukt de metalen plaat in die matrijs waardoor een krachtige buiging van de plaat wordt bewerkstelligd. Kanten vindt met een grote perskracht plaats waardoor relatief hoge materiaaldiktes kunnen worden gekant.

 

Kanten en zetten bij Vira Metaal

Kanten en zetten wordt vaak toegepast bij de gekant staalseriematige productie voor onze opdrachtgevers. Ook kunt u voor eenmalige opdrachten of alleen zet- en kantwerk een beroep op ons doen.

Vira Metaal kan tot 4.000 mm brede platen  kanten met een perscapaciteit van 150 Ton. Voor de vervaardiging van kleine tot middelgrote producten is deze capaciteit meer dan toereikend.

 

Direct contact opnemen voor een scherpe offerte

Vira Metaal  gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

Vira Metaal: Flexibel Vakmanschap