Mig + Mag lassen

MIG & MAG laswerk

Vira Metaal maakt gebruik van diverse lastechnieken. Afhankelijk van het materiaal en de toepassing kiezen wij in samenspraak met de opdrachtgever voor de beste lasmethode. MIG en MAG lassen wordt veelvuldig toegepast. Het is een efficiënte en breed inzetbare lastechniek die ons in staat stelt om kwaliteit en snelheid te combineren.

MIG en MAG lassen

Toepassingen MIG lastechniek

MIG staat voor Metal Inert Gas en het gas wat gebruikt wordt bestaat voornamelijk uit Argon. Het voordeel van dit inerte gas is dat er geen reacties plaatsvinden met andere chemische stoffen. Wij gebruiken MIG lassen voornamelijk bij het lassen van aluminium

 

Toepassingen MAG lastechniek

Mag staat voor Metal Active Gas en is net als MIG lassen een vorm van elektrisch booglassen. Het verschil zit hem in het gebruikte gas of gasmengsel. Bij MAG lassen is dat een actief beschermgas, meestal CO2 en daarom wordt het ook wel CO2-lassen genoemd. MAG lassen kan goed toegepast worden bij het lassen van staal en RVS.

 

Voordelen en nadelen MIG en MAG lassen

Elektrisch booglassen is een populaire lastechniek. Bij Vira Metaal zetten we het graag in voor seriematig laswerk. Toch kunnen we het niet altijd inzetten en er kleven ook nadelen aan.

 

Voordelen MIG/MAG lassen

  1. Snelle lasmethode, belangrijk in serieproductie
  2. Relatief goedkope lastechniek (vooral MAG lassen)
  3. Toepassingen zijn breed, zowel wat metaalsoort als materiaaldikte betreft
  4. Relatief makkelijke wijze van lassen, toepasbaar vanuit diverse lasposities

 

Nadelen MIG/MAG lassen

  1. Lasspatten kunnen voorkomen (vooral bij MAG) en moeten later verwijderd worden
  2. Niet goed toepasbaar in windgevoelige omgevingen, maar dat speelt niet in onze werkplaatsen

voordelen mig lassen

MIG en MAG laswerk door Vira Metaal

Zoals gezegd gebruiken wij beide lastechnieken, vooral MAG lassen omdat het merendeel van de producten die wij vervaardigen voor onze opdrachtgevers bestaan uit staal. Wij beschikken over sterke 350 A MIG en MAG lasapparatuur die zowel hoge volumes aan kunnen als flexibel inzetbaar zijn.

 

Direct contact opnemen voor een scherpe offerte

Vira Metaal  gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

VIRA METAAL: FLEXIBEL VAKMANSCHAP