Staal bewerken

Staal bewerken, de kern van ons bedrijf

Het bewerken van staal is al tientallen jaren een van de kernactiviteiten van Vira Metaal. Wij houden van staal in al haar facetten, de degelijkheid, de veelzijdigheid, de duurzaamheid en de betaalbaarheid. Staal is alomtegenwoordig in onze maatschappij en dat zal het nog vele decennia blijven. Met de moderne staalbewerkingsmethoden kan een ongelofelijke variëteit aan producten gemaakt worden voor de meest uiteenlopende toepassingen.

 

staalbewerkingMogelijkheden staalbewerking

U kunt bij Vira Metaal terecht voor alle uiteenlopende wijzen van staal bewerken. Natuurlijk kunt u een beroep op ons doen voor een specifieke bewerking zoals knipwerk of zetwerk. In de meeste gevallen zetten wij ons arsenaal aan bewerkingsmogelijkheden in voor de productie van complete producten, serieproductie of eenmalige opdrachten.

 

Vooral gericht op niet verspanende technieken

Vira Metaal is vooral gespecialiseerd in alle niet-verspanende staalbewerkingsmethoden zoals knippen,  walsen, lasersnijden, kanten en lassen. Onze aanpak gaat echter verder dan alleen  staal bewerken en plaatbewerking. Poedercoaten, assemblage, verpakken en transport behoren ook tot onze kerntaken.

 

Plaatbewerking

Voor het bewerken van stalen platen maken wij gebruik van diverse technieken en machinale bewerkingen. Zetten, kanten en walsen zijn natuurlijk hier de meest in het oog springende technieken. Ook RVS en aluminium kunnen wij verwerken.
Lees meer over onze plaatbewerkingsmogelijkheden

Lasersnijdenstaal bewerken met lasertechniek

Bij vele opdrachten voor seriematige productie maken wij gebruik van lasersnijden. Bij de bewerking van staal is lasersnijden vaak een efficiënte, hoogwaardige en relatief goedkope oplossing. Dat geldt voor eenmalige opdrachten maar nog meer voor serieproducties.
Lees meer over lasersnijden

Ponsnibbelen van staal

Met ponsnibbelen kunnen wij snel en nauwkeurig diverse vormen uit staal snijden of stempelen. Afhankelijk van de ingestelde druk kunnen gaten of perforaties gemaakt worden of afbeeldingen worden gedrukt in staalplaten. De toepassingen zijn divers en er kan snel omgebouwd tussen de  verschillende opdrachten.
Lees meer over ponsnibbelen

Staal knippen

Het knippen van staal is een klassieke staalbewerkingstechniek. Vira Metaal kan zowel kleine als grote stalen platen knippen, maar ook RVS en aluminium kunnen wij knippen. Ook hier geldt weer dat u bij ons zowel welkom bent voor een eenmalige opdracht als voor serieproductie. Dat laatste is onze specialiteit en meestal is het knippen van staal een van de vele bewerkingen die wij uitvoeren op weg naar een perfect eindproduct.
Lees meer over het knippen van staal

 

Direct contact opnemen voor een scherpe offerte

Vira Metaal  gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

Vira Metaal: Flexibel Vakmanschap