Plaatbewerking

Plaatbewerking in de metaalbewerking

Vira Metaal voert alle voorkomende plaatbewerkingen uit. In de meeste gevallen gaat het bij ons om het bewerken van stalen platen maar ook aluminium en RVS behoren tot de mogelijkheden. De meeste bewerkingen zijn gericht op de productie van seriematige opdrachten maar ook voor eenmalige opdrachten of stuksopdrachten kunt u bij ons terecht.


Diverse plaatbewerkingen

plaatbewerkingIn onze full-service dienstverlening kunnen wij een product volledig van A tot Z produceren, werkend vanuit een ontwerp of tekening tot een kant-en-klaar eindproduct.

Vaak voeren wij diverse plaatbewerkingen uit maar ook voor enkelvoudige bewerking (alleen knippen, zetten of kanten bijv.) bent u bij ons ook van harte welkom.

Vira Metaal biedt een scala aan plaatbewerking technieken waaronder knippen, zetten, ponsen, kanten, ponsen, walsen, lasersnijden en een veelheid aan lastechnieken. Bovendien verzorgen wij een prima afwerking met poedercoaten en eventueel  een complete service met verpakking en transport naar u of uw klant.

 

Zet- en kantwerk plaatbewerkingplaatbewerking kanten

Met onze capaciteit aan zet- en kantwerk kunnen wij zowel kleine als grote platen verwerken. Snelheid en nauwkeurigheid zijn hierbij de sleutelwoorden. Vira Metaal verwerkt zowel het kanten en zetten van dunne als dikke platen. Voor seriematige productie beschikken wij over snelle en hoogwaardige kant- en zetbanken.
Lees meer over zetten en kanten

Walsen stalen platen

Binnen de plaatbewerking neemt walsen een bijzondere plaats in. Met kanten en zetten kunnen we stalen platen hoeksgewijs vorm geven. Bij het walsen gaat het meestal om ronde of cilindervormige vervormingen. Vira Metaal beschikt over walsen die zowel kleine als grote stalen platen de juiste ronding kunnen geven.
Lees meer over walsen

 

Andere wijzen van plaatbewerking

Naast het walsen, zetten en kanten (de klassieke plaatbewerkingstechnieken) beschikt Vira Metaal over een breed gamma aan technieken voor plaatbewerking. Denk hierbij aan knippen, ponsen,  lasersnijden en boren.
Lees meer over onze andere vormen van staalbewerking

Lassen van stalen platen

Laswerk en plaatbewerking

Vira Metaal kan diverse lastechnieken inzetten: Tig, Mig, Mag en puntlassen behoren allemaal tot de opties. Dunne stalen platen kunnen wij zowel puntlassen als Tig-lassen. Alles hangt af van het metaal, de toepassing en de technische eisen.
Lees meer over ons laswerk

Direct contact opnemen voor een scherpe offerte

Vira Metaal  gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

Vira Metaal: Flexibel Vakmanschap