Laswerk in de metaalbewerking

Laswerkzaamheden spelen een belangrijke rol in de bedrijfsvoering van Vira Metaal. Weliswaar zijn wij geen gespecialiseerd lasbedrijf maar worden de laswerkzaamheden uitgevoerd met oog op het gewenste eindproduct. De laswerkzaamheden maken dan ook integraal deel uit van ons aanbod in metaalbewerkingen.

 

MIG en MAG lassen: vaak gebruikt in de metaalbewerking

laswerk metaalbewerkingOok wel bekend als elektrisch booglassen zijn MIG en MAG lassen bij uitstek geschikt in de metaalbewerking. Diverse staaldiktes kunnen goed gelast worden en bovendien kan gelast worden vanuit verschillende lasposities. Ook kunnen we met MIG en MAG snel kwalitatief goed laswerk verrichten.
Lees meer over MIG en MAG lassen

 

TIG lassen: Bij speciale metalen en dunne stalen platen

Ook TIG lassen is een vorm van elektrisch booglassen. Wij passen TIG lassen toe in diverse situaties en bij specifieke metaalsoorten zoals RVS en aluminium. Ook bij het lassen van dun staal of staalplaten wordt TIG lassen vaak gebruikt. Pluspunt is de erg hoge laskwaliteit mede veroorzaakt door het spatvrij lassen. Nadeel is dat het niet de snelste lasmethode is, zeker niet vergeleken met MIG en MAG lassen.
Lees meer over TIG lassen

 

Puntlassen: Efficiënt lassen in de metaalbewerking

Puntlassen is een snelle en goedkope lasmethode. Naast het puntlassen laswerkzaamhedenlassen van  niet-gelegeerd staal is puntlassen ook geschikt voor o.a. RVS en aluminium alsmede verzinkt en verchroomd staal. De toepasbaarheid in de metaalbewerking is dan ook breed.

In seriematige productie spelen de grote voordelen op het gebied van snelheid en lage kosten een belangrijke rol.

Toch kan puntlassen niet altijd ingezet worden. Denk aan situaties waarbij een dichte verbinding gemaakt moet worden of bij het lassen vanaf bepaalde staaldiktes.
Lees meer over puntlassen

 

Direct contact opnemen voor een scherpe offerte

Vira Metaal  gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

Vira Metaal: Flexibel Vakmanschap