Lasersnijden in de metaalbewerking

Lasersnijden wordt veelvuldig toegepast in de moderne metaalbewerking en zeker bij serieproducties. De toepassingen zijn breed, daarbij zijn alle soorten staal en RVS prima geschikt voor lasersnijden. Aluminium en messing zijn minder geschikt vanwege hun warmtegeleiding.

De voordelen van lasersnijden

Vira Metaal maakt regelmatig gebruik van lasersnijtechniek bij de serieproductie van stalen producten. Dat komt vooral door de volgende voordelen:

  • Perfect om zeer specifieke vormen uit te snijdenlasersnijden metaal
  • Weinig of geen verlies aan materiaal
  • Zeer precieze en fijnmazige snijtechniek
  • Perfect geschikt voor zowel kleine als grote staaldiktes
  • Ook toepasbaar om op moeilijk bereikbare punten te snijden
  • Welhaast geen thermische vervorming van het object
  • Perfect geschikt voor hoge volumes

Lasersnijmogelijkheden van Vira Metaal

metaal lasersnijdenVira Metaal heeft de beschikking over een 4KW lasersnijmachine die platen van 3.000 mm x 1.500 mm kan laseren. Die grote capaciteit stelt ons in staat om hoge volumes aan te kunnen en/of grote afmetingen te snijden.

De lasersnijmachine heeft verder een snelle insteltijd en relatief lage productiekosten. Ook kan er zeer snel gewisseld worden tussen de verschillende werkstukken wat ons in staat stelt om diverse opdrachten snel achter elkaar uit te voeren en daarmee doorlooptijden te verkorten.

Lasersnijden van metalen platen en buizen

Vira Metaal heeft de beschikking over lasersnijmachines die platen en buizen kunnen snijden. We snijden alle soorten metalen en aluminum.

Bekijk de voordelen en de capaciteiten voor het lasersnijden van metalen en aluminium. Lees ook alles over de mogelijkheden van het buislasersnijden.

Direct contact opnemen voor een scherpe offerte

Vira Metaal  gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

Vira Metaal: Flexibel vakmanschap