Puntlaswerk

puntlassen metaalSnel, effectief en goedkoop, puntlassen biedt zonder twijfel grote voordelen in de maakindustrie, zeker bij serieproductie. Vira Metaal  maakt veelvuldig gebruik van puntlastechniek, maar zeker niet altijd. De techniek heeft ook zijn nadelen.

 

Toepassingen 

Puntlassen is een vorm van elektrisch lassen die tot stand komt door in een zeer korte tijdspanne een grote stroomstoot  door het object te sturen. De las wordt dan ook gevormd door versmelting van de 2 delen. Belangrijk is wel dat er toegang  tot de beide zijden van de aan elkaar te lassen delen is.

Vooral bij de hechting van metalen platen of plaatdelen biedt deze efficiënte lastechniek de perfecte oplossing. Puntlassen kan worden toegepast op de meeste metaalsoorten. Staal en RVS komen het meeste voor waarbij wel moet worden aangetekend dat het alleen geschikt is voor geringe materiaaldiktes (tot max. 3 mm).

 

Voordelen en nadelen puntlassen

Elke lasvorm heeft specifieke voordelen en nadelen. Bij een aanvraag voor productie kijken we samen met de klant naar de juiste lastechniek die voldoet aan de vereiste kwaliteiten en rekening houdt met de gewenste doorlooptijd en het altijd belangrijke kostenplaatje.

 

Voordelen puntlassen:puntlassen laswerkzaamheden

  1. Hoge volumes mogelijk
  2. Makkelijk en snel lasproces
  3. Relatief goedkoop lasproces
  4. Toepasbaar voor vele metaalsoorten

 

 Nadelen puntlassen:

  1. Kans op spleetcorrosie, kan voorkomen worden met nabewerking
  2. Alleen voor geringe materiaaldikten
  3. Nooit 100% dicht
  4. Kwaliteit puntlas is visueel niet goed vast te stellen

 

Puntlassen bij Vira Metaal

Zoals gezegd maken wij veelvuldig gebruik van puntlassen, vooral bij de seriematige productie van metalen producten. Voor vele producten biedt deze lastechniek de juiste combinatie van kwaliteit en prijs. In onze productiecapaciteit gebruiken wij 20 KVA puntlasapparatuur. De maximale dikte bedraagt 4 + 4 mm.

 

Direct contact opnemen voor een scherpe offerte

Vira Metaal  gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

VIRA METAAL: FLEXIBEL VAKMANSCHAP