Aluminium Lasersnijden

Het lasersnijden van aluminium heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we aluminium bewerken. Vira Metaal kan aluminium tot een dikte van 5 mm snijden en platen met maximale afmetingen van 3000 x 1500 mm verwerken. Daarmee kunnen we een efficiënte oplossing bieden voor welhaast alle seriematige projecten.

Ongeëvenaarde Precisie en Gladde Afwerking

Een van de meest significante voordelen van het lasersnijden van aluminium is de ongeëvenaarde precisie die het biedt. De laserstraal is zo fijn dat hij in staat is om zeer gedetailleerde sneden te maken met strakke toleranties, die met conventionele methoden moeilijk te bereiken zijn. Dit maakt het mogelijk om complexe ontwerpen en patronen uit te voeren zonder de noodzaak voor nabewerking. De snijkanten zijn glad en vereisen vaak geen verdere afwerking, wat zowel tijd als kosten bespaart in het productieproces.

Hoge Snelheid en Efficiëntie

Lasersnijden van aluminium is aanzienlijk sneller dan traditionele snijmethoden zoals zagen of frezen. Dit komt door de hoge snelheid van de laserstraal, die snel door het materiaal beweegt, waardoor de productietijd drastisch wordt verkort. Deze snelheid, gecombineerd met de mogelijkheid om meerdere stukken in één keer te snijden door het nesten van ontwerpen, optimaliseert de productie-efficiëntie en maximaliseert het gebruik van materialen, waardoor afval wordt geminimaliseerd.

Flexibiliteit in Ontwerp

De flexibiliteit die lasersnijden biedt bij het werken met aluminium is ongeëvenaard. We kunnen een breed scala aan diktes snijden, tot 5 mm, geschikt dus voor een verscheidenheid aan toepassingen, van fijne elektronische componenten tot robuuste constructieonderdelen. De precisie van de laser ondersteunt ook de creativiteit in ontwerp, waardoor fabrikanten en ontwerpers de vrijheid hebben om innovatieve producten te creëren die met conventionele methoden niet mogelijk zouden zijn.

Kostenbesparingen

Hoewel de initiële investering voor lasersnijapparatuur hoog kan zijn, leidt de verhoogde efficiëntie en verminderde noodzaak voor nabewerking tot aanzienlijke kostenbesparingen op lange termijn. De vermindering van materiaalverspilling, lagere arbeidskosten door geautomatiseerde processen, en de verminderde behoefte aan vervangende gereedschappen dragen allemaal bij aan een kosteneffectieve productieoplossing.

Minder Materiaalvervorming

Een specifiek voordeel van het lasersnijden van aluminium ten opzichte van conventionele bewerkingsmethoden is de minimale warmte-geïnduceerde vervorming. Omdat de laserstraal zeer geconcentreerd is, wordt het omliggende materiaal nauwelijks beïnvloed. Dit is vooral belangrijk bij het werken met aluminium, dat een relatief laag smeltpunt heeft en gevoelig kan zijn voor vervorming. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de integriteit van het gesneden stuk behouden blijft, met weinig tot geen aanpassingen na het snijden.

Milieuvriendelijkheid

Lasersnijden is een milieuvriendelijker alternatief voor sommige conventionele bewerkingsmethoden. Het produceert minder afval en omdat er geen snijvloeistoffen of smeermiddelen nodig zijn, zoals bij frezen of boren, zijn er minder verbruiksartikelen en potentieel schadelijke stoffen betrokken bij het proces. Dit draagt bij aan een schonere productieomgeving en vermindert de ecologische voetafdruk van de productie.

Lasersnijden van platen en buizen

Naast het snijden van aluminium platen kunnen wij ook ronde en vierkanten aluminium buizen snijden. Voor ronde buizen geldt een maximale diameter van 150 mm en voor vierkanten buizen is de maximale afmeting 140 x 140 mm.

Lees meer over het snijden van aluminium met een buislasermachine.

EEN SCHERPE OFFERTE

Vira Metaal  gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

VIRA METAAL: FLEXIBEL VAKMANSCHAP