TIG laswerk

tig laswerkTIG lassen biedt een zeer hoge laskwaliteit die bij sommige toepassingen vereist is. Hoewel het zeker niet de snelste lasmethode is, past Vira Metaal het toch regelmatig toe, zeker bij eenmalige projecten. Bij serieproductie wordt het minder vaak toegepast maar ook daar kan TIG lassen de beste oplossing zijn met het oog op de toepassing van het product.

 

Toepassingen TIG lastechniek

TIG staat voor Tungsten Inert Gas waarbij “tungsten” (de Englse naam voor wolfraam) betrekking heeft op de wolfraamelektrode die gebruikt wordt bij deze lasmethode. Deze elektrode smelt niet af door de hoge smelttemperatuur van wolfraam. Nadeel is dat los van de elektrode, lasdraad moet worden toegevoegd waardoor je als lasser beide handen nodig hebt.
TIG lassen gebruiken wij vooral bij het lassen van RVS en aluminium en bij dunne stalen platen.

 

Voordelen en nadelen TIG lassen

Alle lastechnieken hebben specifieke voordelen en nadelen. Het gaat altijd om de juiste lasmethode voor de juiste toepassing.

 

Voordelen TIG lassenTIG lasser

  1. Zeer schoon lassen zonder spatten, ook geen lasrook
  2. Toepasbaar op vele metaalsoorten
  3. Zeer hoge laskwaliteit, sterk en duurzaam
  4. Vanuit alle lasposities is lassen mogelijk

 

Nadelen TIG lassen:

  1. Relatief trage vorm van lassen
  2. Niet de goedkoopste lastechniek
  3. Vereist kundige lassers
  4. Risico van kromtrekken van het product door de grote opgewekte hitte

 

TIG laswerk door Vira Metaal

tig lassenBij de vervaardiging van producten voor onze opdrachtgevers gebruiken we TIG lassen regelmatig, vooral bij specifieke opdrachten. Voor seriematige productie heeft TIG lassen niet onze eerste voorkeur vanwege het langzamere lasproces, maar daar waar  nodig , zetten we het in. We gebruiken hiervoor 280 A AC/DC lasapparatuur.

 

Direct contact opnemen voor een scherpe offerte

Vira Metaal  gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

VIRA METAAL: FLEXIBEL VAKMANSCHAP