Knippen van metaal

Staal knippen in de metaalbewerking

Het knippen van staal, RVS of aluminium is één van de meest gebruikte metaalbewerkingstechnieken. Bij welhaast alle metaalbewerkingen komt knipwerk voor, het is dan ook de aangewezen methode om stalen platen van elkaar te scheiden: efficiënt, goedkoop en snel.

 

Staal knippen als voorbewerking

Het stalen knipwerk wordt beschouwd als voorbewerking waarna nog diverse andere bewerkingen volgen. Vaak is het knippen van de metalen platen de eerste bewerking waarmee de productie wordt gestart. Bij Vira Metaal wordt vaak gewerkt met allerlei verschillende staalsoorten, maar ook aluminium en RVS kunnen bewerkt worden.

staal knippen

 

Capaciteit metaal knippen Vira Metaal

Wij kunnen stalen platen tot 4.000 mm knippen met diktes tot 8 mm. Voor RVS  gelden iets mindere maximale diktes. Met die capaciteit zijn we in staat om welhaast elke productieaanvraag te kunnen verwezenlijken. In het seriematig vervaardigen van metalen producten gaat het bij ons vaak om kleine tot middelgrote producten waarbij welhaast altijd het knippen een van de voorbewerkingen is.

 

Ook wanneer het alleen om staal knippen gaat

De bedrijfsvoering van Vira Metaal draait vooral rondom seriematige productie van stalen of metalen producten. Het gaat daarbij zowel om kleine als grote volumes. Toch kunt u bij ons ook terecht voor 1 of enkele bewerkingen. Zo is het mogelijk om alleen een beroep te doen op stalen knipwerk of in combinatie met andere bewerkingen zoals poedercoaten. De flexibele opzet van onze productiecapaciteit laat het toe om diverse projecten gelijktijdig uit te voeren.

 

Direct contact opnemen voor een scherpe offerte

Vira Metaal  gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

Vira Metaal: Flexibel vakmanschap