Ponsnibbelen in de metaalbewerking

Vira Metaal maakt regelmatig gebruik van ponsnibbelen voor het maken van uitsparingen, gaten en vervormingen in metaal. Het is een efficiënte methode om perforaties en uitsnijdingen te verkrijgen in metalen platen van gangbare metaaldiktes.

 

Techniek van ponsnibbelen

Bij ponsnibbelen wordt gebruik gemaakt van een stempel. Deze tooling-stempel bepaalt de wijze van bewerking. In sommige gevallen gaat het erom plaatdelen volledig uit te snijden, in andere gevallen wordt met de stempel een bepaalde vorm in het metaal gedrukt of een uitsparing gecreëerd. De instelbare druk bepaald hoe ver het metaal wordt ingedrukt of uiteindelijk wordt uitgesneden.

 


Toepassingen ponsnibbelen

ponsnibbelenIn de metaalbewerking wordt ponsnibbelen toegepast om perforaties, vervormingen en uitsparingen in metalen platen aan te brengen.

De toepassingen zijn breed, zo kunnen in 1 ponsbeweging de juiste uitsparingen in een metalen plaat worden aangebracht waar later componenten in kunnen worden aangebracht.

Ook voor het maken van gaten, graveringen en uitsparingen in metaal wordt ponsnibbelen toegepast. In serieproductie wordt ponsnibbelen vaak toegepast voor het vervaardigen van de metalen behuizing die in een latere fase wordt gezet en gelast maar er zijn nog tal van andere toepassingen.

Zowel staal, aluminium als RVS

Alle voorkomende metalen kunnen in principe via de ponsnibbel machine worden verwerkt waarbij de materiaaldikte een doorslaggevende factor is. In onze bedrijfsvoering gaat het vaak om staal. De combinatie met onze poedercoating faciliteiten biedt vaak een scherper geprijsd totaalplaatje dan de keuze voor andere metaalsoorten, maar uiteraard zijn er vele redenen om toch voor aluminium of RVS te kiezen.

Ponsnibbelen bij Vira Metaal

Wij beschikken over een ponsnibbel machine waarmee metalen platen van 4.000 x 1.000 mm kunnen worden verwerkt. De 45 Ton pons/knipmachine kan afhankelijk van het materiaal en het ponsoppervlakte tot 8 mm materiaaldikte in hoge volumes verwerken.

Direct contact opnemen voor een scherpe offerte

Vira Metaal  gaat graag met u in gesprek over de (seriematige) productie en assemblage van uw producten. Wij bieden u altijd een scherpe offerte op maat van uw wensen.

Direct contact opnemen met Vira Metaal

Vira Metaal: Flexibel vakmanschap